Imprejurimi

Imprejurimi

Aflată la intrarea in Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, Casa Thea vă oferă posibilitatea de a vizita locuri de o frumsețe rară.  Puteți faceți drumeții, plimbări cu bicicleta sau chiar rafing pe Cheile Nerei.  

Ce poti sa vizitezi :

Ochiul Beiului

În inima Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița  se află Lacul Ochiul Beiului. Apa , de o culoare verde-turcoaz, nu ingheață nici măcar la cele mai cumplite geruri datorită izvorului ce alimentează lacul in permanență. Aici păstrăvii trăiesc in mediu lor natural putând fi observați cu ușurință in apa cristalină a lacului.
Locul, de o frumusețe rară, e învăluit în mister si legende. Una dintre acestea spune că  o fată frumoasă de prin aceste locuri ar fi fost răpită și necinstită de un tânăr turc, bei în Imperiul Otoman. Fata a reușit însă să scape din mâinile tânărului și și-a luat zilele. De amărăciune beiul ar fi plâns atât de mult încât lacrimile sale s-au prefăcut într-un lac. Așa s-ar fi născut Ochiul Beiului.
Localnicii mai spun că până și în prezent ielele se adună în jurul lacului în noaptea de Sânziene, dansează în jurul lacului și se spală în apa cristalină a acestuia.

Cascada La Văioaga

La 30-40 de minute de mers lejer de la Podul Bei, pe partea dreaptă a drumului, ascunsă ochiului, se găsește Cascada La Văioaga. Pentru a ajunge la ea trebuie sa coborâți vreo 20 de metri dar cascada e semnalizată printr-un indicator așa că e imposibil sa o ratați. Extrem de spectaculoasă, Cascada La Văioaga te va duce cu gândul al Cartea Junglei datorită vegetației exotice ce o înconjoară iar căderea de apă de apoximativ 6 metrii, ca un voal de mireasă, este cadrul perfect pentru sefie-urile de vacanță.

Cascada Beușnița

Dacă ai ajuns pană la Ochiul Beiului nu vă opriți aici! Adunați-vă energiile și continuați-vă drumul. La o distanță de doar 20 de minute de Ochiul Beiului veți descoperi Cascada Beușnița, cea mai mare cascadă a Beușniței, care are o cădere de apă de aproximativ 12-15 metri. În sezonul ploios cascada este un adevărat spectacol iar pe arșiță e un loc excelent pentru a te răcorii pe timpul drumeției.

La Tunele

Zona La Tunele este printre cele mai frumoase porţiuni de pe traseul Cheile Nerei. Este o succesiune de 7 tunele, care se parcurge în aproximativ 40 de minute dus, şi încă 40 de minute întors. Originea tunelelor nu este certă. Se zice că ar fi fost săpate in piatră de către otomani sau chiar că ele datează din vremea romanilor. Cert este că traseul este unul foarte spectaculos și cu mici indicații din partea localnicilor puteți descoperii pe malul Nerei plaje superbe de nisip!

Ruinele Cetății Socolari

Ruinele Cetăţii Socolari sunt situate la circa 4 km est de localităţile Socolari şi Potoc, pe înălţimea calcaroasă a Dealului Custura Cetăţii (659 m), la contactul Dealurilor Oraviţei cu Munţii Aninei. Lucrările de construcţie au fost demarate la mijlocul secolului XIII de Kán Lőrinc voievodul Ardealului. Vizitarea ei este recomandată de pe parte ei sudică, dinspre satul Socolari, care se află la doar 3.5 km de cetate. Astăzi se mai văd: o porţiunede aproximaviv 30m de zid, şi fundaţia unui turn de dimensiunile 5 x 5 m. Pe platoul puţin mai înalt a fost probabil cetatea interioară. Traseul este excelent pentru bicicletă!

Imprejurimi Pensiune Restaurant Casa Thea Cheile Nerei

Lacul Dracului

Este cel mai mare lac carstic din România, format prin prăbuşirea tavanului unei peşteri. Are 13m adâncime, 20m diametru şi o culoare fabuloasă latunci când razele soarelui ajung la el printre desişul pădurii. Și cum ii stă bine unui astfel de loc există o legendă și pentru el.
Se spune că într-o zi un bătrân păstor își plimba caprele pe o pajiște de lângă lac. La un moment dat se ivește un omuleț ciudat care pune rămășag cu bătrânul să îi frigă un pește fără ca acesta să se îndoaie. Păstorul acceptă cu condiția ca omulețul să frigă un cap de țap fără ca acesta să rânjească.
Așadar, păstorul ia peștele, înfige un băţ în el şi îl frige fără să se îndoaie. Dracul, la randul lui, ia capul de țap, îl leaga bine, dar când îl pune la prăjit, acesta își arată dinții. Supărat nevoie mare, omulețul ciudat, dezvăluit ca fiind dracul, se aruncă în apele lacului. De atunci i-a rămas numele de Lacul Dracului.
Oamenii locului spun că lacul nu are fund și că are mai multe tunele subterane, iar dacă cineva îndrăznește să se scalde în apa lui nu se mai întoarce niciodată.

Cascada Bigăr

La doar 50 de kilometrii distanță se găsește Cascada Bigăr. Cu siguranță una dintre cele mai frumoase din România, căderea de apă fiind una dintre cele mai “neobişnuite şi mai spectaculoase din lume”, in opinia jurnaliștilor de la  Huffington Post. Cascada este situată între localitățile Anina și Bozovici, pe Cheile Minișului, în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița. Accesul este extrem de facil, cascada aflându-se la câțiva metri de șoseaua DN57B, la punctul numit „Paralela 45“.